Користь часнику для організму людини

352

Вітаю читачів спортивного блогу. Настає час простудних захворювань і в цей період року ми починаємо згадувати про чудесні властивості часнику і згадуємо, яка користь часнику для організму людини. Зараз частіше, ніж коли-небудь, ми вживаємо часник. Він є союзником в боротьбі з застудою і слабкістю організму. Часник заслуговує на те, щоб незалежно від пори року з’явиться на вашій тарілці.

Вчені по всьому світу вивчають це рослина, спостерігають і аналізують активність його компонентів у лабораторіях, годують ним добровольців з різними проблемами зі здоров’ям, і знають, що його сила втрачає не тільки допомоги та боротьбі з застудою.

Корисні властивості часнику

Ось що мені вдалося з’ясувати про часнику, про що ви, можете навіть не знати:

1. Часник запобігає розсіяний склероз важливих кровоносних судин.

Щоденна доза часнику, може запобігти розсіяний склероз аорти, головної артерії, яка відводить від серця кров – показало дослідження, проведене вченими. Вони виявили, що вживання часнику діє позитивно на всю судинну систему, що є заслугою впливу часнику на ендотелій – тканина, що покриває стінки судин. Часник виділяє сполуки, які розширюють судини і роблять більш гнучкою аорту. Завдяки цьому можна запобігти також пошкодження інших органів, які піддаються розсіяний склероз аорти – вважають вчені.

2. Старий часник має більше антиоксидантів, ніж свіжий.

Перезрілий часник має ще більше антиоксидантів, ніж його свіжа версія. Ці речовини, існують для того, щоб зміцнювати імунітет і ефективно протидіяти різних вірусів, інфекцій і навіть важких хвороб.

3. Часник – зброя проти інфекцій сечо вивідних шляхів.

Часник не тільки допомагає в боротьбі з інфекцією у горлі, про що відомо вже давно. Екстракт рослини може бути зброєю проти інфекцій сечо вивідних шляхів. В одному з досліджень, 56% з 166 штамів бактерій, ізольованих від заражених областей, не змогли перемогти антибіотики, але до 82% з них, не встояли перед дією екстракту часнику. Це перше в світі дослідження, яке підтверджує вплив рослини на мікроби, які викликають інфекції сечостатевої системи.

4. Часник при високому тиску крові.

Дієта – це основний принцип лікування артеріальної гіпертензії. Це також найважливіший момент профілактики. При плануванні дієти, варто враховувати часник. Його регулярне вживання знижує тиск крові. Як це відбувається? Його захисний ефект, має зв’язок з виробництвом сірководню, весь цей процес – це результат взаємодії компонентів часнику з еритроцитами.

5. Часник – протиотруту від токсичного свинцю.

Часник може бути не тільки протиотрутою від руйнівних бактерій, але і, нівелювати небезпечне дію свинцю. В одному з досліджень, брали участь працівники заводу автомобільних акумуляторів. Після введення їм великих доз часнику виявилося, що концентрацію небезпечного елемента в їх крові, вдалося знизити на 19%. Знизилися також симптоми токсичності, такі як головний біль і високий кров’яний тиск.Таким чином чистимо організм від шлаків і токсинів.

6. Часник захищає від раку.

Часто ми скептично ставимося до думки, що якась приправа або рослина має протиракові властивості. Правда в тому, що харчування має велике значення у профілактиці онкологічних захворювань. Тому що якщо щось може викликати рак, то чому щось інше, не може від нього захистити? Часник має заслуги і в цій області – одне з досліджень виявило, що вживання в їжу сирого часнику два рази на тиждень може запобігти рак легенів.

Висновки, опубліковані в Cancer Prevention Research, стверджують, що ця проста звичка може знизити ризик хвороби на 50%. Особливо він ефективний при зниженні ризику раку шлунка, товстої кишки, стравоходу, підшлункової залози або молочної залози. Все це можливо за рахунок вмісту в ньому компонентів з антибактеріальними властивостями і здатністю гальмування канцерогенів, репарації ДНК і зменшення гіперплазії клітин, і, нарешті, знищення ракових клітин.

7. Для профілактики застуди і грипа рекомендується з’їдати щодня зубок часнику. Тим самим ви позбудетеся від впливу виросов на початковому етапі і наситите організм додатковими вітамінами.

7. Від запаху часнику можна позбутися.

Вас турбує погане дихання після вживання часнику? Деякі усувають цю проблему за рахунок вживання його з рубаною зеленню петрушки. Якщо з’єднати окремо – яблуко свіже і варене і сік яблучний), салат і підігріті сирі листя м’яти або екстракт з них, а також зелений чай, перевіряючи їх ефективність у ліквідації летких речовин, які відповідають за запах після вживання часнику. Сирі яблука і салат скорочували його концентрацію як мінімум на 50%, після перших 30 хвилин після їжі. Тому, якщо з’єднати часник, з яким небудь з перерахованих продуктів, можна в значній мірі позбутися від неприємного запаху.

На цьому буду завершувати сьогоднішню статтю. У завершенні також пропоную ознайомитися з відео, в якому ви знайде кілька цікавих фактів про часник. Будьте здорові. До скорого.

Олександр Білий